Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Sc Metabond Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Acumulatori auto Akku Plus
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Akku Plus

Avantajele folosirii:

-În frig acumulatorul va porni maşina.
-Măreşte viaţa acumulatoruilui

Aspect:circuitul este montat pe o placa imprimată cu o tehno-logie de prindere cu fibre de sticlă într-o carcasă de plastic.

Acumulatoarele în tehnologia de astăzi sunt folosite pe o scară tot mai largă, dar până acum nu s-a dat mare importanţă adjustării reacţiilor electronice petrecute în interiorul acumulatoarelor.

Akku Plus este capabil să micşoreze în mare măsură “îmbătrânirea” acumulatorului.

Ce cauzează îmbătrânirea acumulatorului?

În interiorul acumulatorului în urma proceselor electro-chimice la descărcare sulfatul de Pb se transformă în plumb metal şi oxid de plumb.

La încărcare acest proces decurge în sens invers. Prezenţa sulfatului de plumb se datorează funcţionării acumulatorului.

Sulfat de plumb rezultă în urma unei reacţii chimice, dar acest produs se depune pe plăcile acumulatorului şi reduce randamentul transformării energiei.

Acest proces de depunere a sulfatului pe plăcile acumulatorului este foarte lent, dar cu creşterea temperaturii (vara) şi în condiţii de funcţionare necorespunzătoare procesul se accelerează.

Aceste fapte influenţează durata de viaţă a cumulatorului şi în final acumulatoarele auto trebuie schimbate la 3-4 ani.

Cum funcţionează Akku Plus?

Din energia (2-5mA) preluată din acumulator produce o undă specială, o înmagazinează, după cca. 15 sec. o trimite înapoi în acumulator
Acest impuls pentru o perioadă foarte scurtă (100-200 nanosec.) atinge 80-100 A. Datorită impulsurilor, stratul de sulfat se formează mai greu, mai încet, iar sulfatul depus pe partea exterioară a plăcilor se descompune. Energia preluată de la acumulator este nesemnificativă, deoarece curentul de autodescărcare (când acumulatorul nu funcţionează) este de 15-20 mA. Se poate spune, că circuitul electric utilizează energia care oricum s-ar pierde.

Care este efectul funcţionării Akku Plus?

Reduce foarte mult apariţia pe cale chimică a sulfatului de Pb.

Acest lucru nu se poate împiedica, deci chiar utilizând circuitul electric acumulatorul nu va dura o veşnicie, dar se măreşte durata de viaţă.

Acumulatoarele care sunt condamnate la schimbare, dar nu au scurtcircuit între celule, pot fi repuse în funcţiune. Acumulatoarele care au capacităţi reduse (se încarcă foarte greu – se descarcă repede), se înbunătăţesc foarte mult.

Pornirile la rece se înbunătăţesc. Dacă utilizând circuitul electric reducem stratul de sulfat, ca rezultat vom obţine un curent mai mare de la acumulator.

Avem nevoie de specialist la montare?
Recomandăm ca montarea să fie făcută de un specialist, dar oricine are cunoştinţe tehnice de bază, o poate face singur.

Trebuie să avem grijă la polarităţi şi ca circuitul electric, cablurile acestuia să nu atingă părţile motorului aflate în mişcare de rotaţie. Este indicat ca montarea să fie pe caroserie aproape de acumulator cu şurubul aflat în pachet sau pe acumulator cu bandă adezivă. Este important ca circuitul să fie montat stabil şi în siguranţă.

Când montăm cablurile circuitelor pe bornele acumulatorului, să le firăm cât mai repede pentru că circuitul începe să funcţioneze imediat şi după cca. 20-30 sec. apare primul impuls, apoi din 15 în 15 sec. apar impulsurile.

Dacă contactele nu sunt suficient strânse, apar scântei, dar care nu prezintă pericol. La montarea corectă LED-ul va pâlpâi din 15 în 15 sec.

La ce fel de acumulatoare se folosesc?
Acumulatoare normale acide cu capacitate de 44-160 Ah.

La capacităţi mai mari sau alte tipuri de acumulatoare, circuitul electric trebuie să aibă alte parametri.
Din Gura in Gura